Schneeberg

Schneeberg
142 km
142 km

A Schneeberg a Bécsi Alpok királynője, Alsó-Ausztria legmagasabb hegyvonulata. A kétezer méter magasságban húzódó hegyet gyalogosan, vasúttal, libegővel vagy akár kerékpárral is bejárhatjuk, az élményben valószínűleg nem fogunk csalódni.

A Soprontól egy órányi autóútra elterülő Schneeberg, egy igazi alpesi jellegzetes alakú magaslat. Egy paradicsom a síelők és kirándulók számára, mindez egy gyönyörű panorámával társítva.

Ha itt jár, ne hagyja ki a kisvasútat, mely a tengerszint feletti 1800 m-re viszi fel a látogatókat, lágy mezőket, illatos tűlevelű erdőket és kihagyhatatlan panorámát ígérve.

Puchbergben van egy szép kis múzeum is: érdemes megnézni a Schneeberg múzeumot (Burggasse 9.a), ahol a vidék múltjába, a hegyi világ kultúrájába pillanthatunk be.

A Schneeberg-túrák lehetőségeinek tárházából nagyon sokan a Sebastian-wasserfall, azaz a közelben lévő Sebestyén-vízesés túrát választják.

Ha vendégünk a téli sportok szerelmese, ajánljuk a losenheimi sípálya, amely az egyik legközelebbi síelési lehetőség az osztrák fővároshoz. A síterep nem túl nagy, viszont a régióban egyedüliként (egy része) egész évben használható, ugyanis az alsóbb tanulópályák műanyag borítást is kaptak.